Početna stranica www.udgos.hrKONTAKT
 
Adresa:
M. Divalta 163,
HR-31000 Osijek

Žiro-račun: PBZ
2340009-1100148729

MB: 3420639

Telefon/fax:
+385(0)31-50-60-10
Gsm:
+385(0)98-438-889

e-mail:
udruga@globalnet.hr

  Aktivnosti
Svi programi, projekti i aktivnosti koji se odvijaju tijekom cijele kalendarske godine, usmjereni su isključivo na dobrobit svih osoba s invaliditetom, a posebno na naše oboljele članove u smislu poboljšanja kvalitete života oboljelih, i što je vrlo bitno u ovo tranzicijsko vrijeme, na senzibiliziranju najšire javnosti o potrebama i problemima oboljelih od neuromuskularnih bolesti. Za izvršenje svih aktivnosti angažirani su vrhunski stručnjaci iz domene socijalne skrbi, zdravstva, NGO-a, pravne struke, informatičari, kao i stručnjaci iz redova naših oboljelih članova. Svi oni zajedno čine jednu kvalitetnu bazu i osnovu koja je garant uspješnosti i održivosti naše Udruge u nadolazećem periodu.
Pored svakodnevnih aktivnost vezanih uz osnovnu djelatnost udruge i svakodnevni kontakt i komunikaciju s članovima te servisiranje svih specifičnih potreba oboljelih članova i njihovih obitelji, u udruzi smo vrlo aktivni u svim područjima glede problematike osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti, ali također i osoba s invaliditetom općenito na području Grada Osijeka. Veliki dio naših aktivnosti odnosi se također na pisanje Projekata, te apliciranje na raznim natječajima u svrhu osiguranja sredstava za provedbu istih, a također i na izradu narativnih i financijskih izvješća za pravdanje odobrenih sredstava. Također aktivno sudjelujemo na svim događanjima vezanima uz pokret osoba s invaliditetom na području cijele RH.
Ovdje ćemo prezentirati neke od naših novijih aktivnosti i one koje su aktualne.

Projekt "Osobna asistencija – pomoć i njega u kući za oboljele od MD" provodi se od 03.01.2005.g. Više od tome...

  

U udruzi se svakog drugog petka u mjesecu održava druženje članova naše Udruge

VJEŽBAONICA – terapijski bicikl MOTOMED

 

06.12.2006. upriličeno je svečano otvorenje novouređenih prostorija UDGOS

20.12.2006. održana je redovita godišnja Skupština UDGOS

24.01.2007. nazočili smo Edukacijskom tečaju za projekt osobnog asistenta u prostorijama Osječko-baranjskog ogranka HUPT-a.

Ostvarili smo kvalitetan kontakt sa gdinom. Željkom Lijić, novim članom Gradskog poglavarstva Grada Osijeka zaduženog za socijalnu skrb i zdravstvo, koji je otvoren za svaki oblik suradnje, pa se nadamo da ćemo kroz jedan partnerski odnos krenuti u realizaciju novih Projekata i aktivnosti, vezanih uz poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom na području Grada Osijeka, naravno uz suradnju s drugim udrugama osoba s invaliditetom na području Osijeka, a uz vodstvo i pomoć ekipe naših prijatelja i suradnika iz SOIH-a, koji su to već vrlo kvalitetno odradili u niz gradova i mjesta u RH. To se ponajprije odnosi na implementaciju « Osječke strategije za osobe invaliditetom » «Povjerenstva za osobe s invaliditetom za Grad Osijek», te « Vodič kroz Osijek-za osobe s invaliditetom « u čemu nažalost dosta zaostajemo za drugim gradovima, ali to je specifikum našeg položaja i nemogućnost da se to odradilo već davno ranije, ali naravno nikad nije kasno. Sigurno smo da ćemo uz zajednički trud i još veću angažiranost i suradnju sa svima onima kojima je važna dobrobit osoba s invaliditetom uspjeti provesti sve zacrtano i na taj način omogućiti kvalitetniji život osobama s invaliditetom u Gradu Osijeku.

VrhVijestiO namaAktivnostiFoto-kutakPoezijaHumorNMBKontaktMapa site-aAdministracija vijestiDesign by Digital Design